Levertijd 2-3 weken na ontvangst stoffen

Hallo, ik ben Barbara. 

De berenmaker achter Ontoed

Toen ik 8 jaar oud was leerde mijn moeder mij breien. Geen truien, daar vond ze niets aan. Maar beren en knuffels, dat was haar forte. Samen hebben we door de jaren heen hele collecties aan knuffels bijeen gebreid.

Na de geboorte van mijn eerste dochter ontdekte ik het naaien. Ik kocht een naaimachine en de rest is geschiedenis. Ik kon mijn creativiteit hier in kwijt en het werd algauw een oprechte passie. Onder de naam 'Rikki' naai ik ook nog steeds kledij voor mijn dochtertjes.

Toen ik uit mijn omgeving de vraag kreeg om iets te maken met de kledij van een overleden vriend ging er een lichtje aan: ik kon mijn beide hobby's combineren en knuffels gaan naaien. En geen gewone beren, maar knuffels die iets betekenen en onze dierbaarste herinneringen vertegenwoordigen.

Voor mij hangen aan textiel en kledij enorm veel herinneringen vast. In het bijzonder aan overleden dierbaren. Ik heb zelf al voor het vraagstuk gestaan: Een pull of bloes die mij doen denken aan mijn mama, wat doe je hiermee? Of de kleine pyjama's en pakjes van mijn dochters, zij doen me denken aan de eerste dagen en lachjes. Dit zijn dan ook stukken die ik wil bewaren, maar ze jaar na jaar in dozen op zolder houden om er slechts af en toe naar te kijken is zo spijtig.

Laten we er samen iets moois van maken dat je dicht bij je kan houden om die personen en momenten te onthouden, herdenken en koesteren als een tastbare herinnering.

Ontoed – Onthou – Vergeet me niet

Barbara